Tygbindor

Tygblöjor till bebis och tygbindor till mamma! Tygbindor är överlägset bekväma jämfört med engångsbindor. Bläddra ner till tygbinde-länkarna och ta reda på varför! Här finns länkarna du behöver för att lära dig allt om tygbindor. VARNING! Tygbindor är starkt vanebildande - surfa på egen risk! ;-)

Om du funderar på alternativ till engångsbindor och tamponger kanske du skulle prova en menskopp?

Mönster

Mönster på en ganska lång binda (29 cm) som är bredare bak. Passar bra som nattbinda eller lång dagbinda. Många syr dem tunna med bara ett eller möjligtvis två lager tunn frotté (som inte sys med i kanterna utan sys fast en bit in från kanten med raksöm) inuti. Rundade former blir det lättare att få bra resultat vid sömnaden oavsett vilken maskin man använder.

Mönster på en väldigt lång binda, postpartum (efter förlossning) eller liknande.

Mönster på ett enkelt trosskydd, 15 cm långt

Länkar


Om tygbindor

8 myter om tygbindor avlivas effektivt i den här artikeln :-)
Cloth pads, livejournal-community om tygbindor.
Reusable menstrual products Den här infosidan är skriven av en riktig entusiast! Här finns mycket info och tonvis med länkar om tygbindor, menskoppar, svamptamponger och andra mensskydd. Länkar till i stort sett varenda engelskspråkig bindtillverkare!

Sy tygbindor

Do-It-Yourself pads, livejournal-community om att sy egna tygbindor.
Cloth Pads Supermånga länkar till mönster och sidor finns här.
Adahy's Cloth Pad Patterns är en sajt med flera nedladdningsbara mönster och beskrivningar med många sy-bilder av några olika sorters tygbindor. Lättnavigerad och enkel sida med bra mönster att utgå från när man vill hitta sin egen favorit eller få nya idéer! Favorit!
Jan Andreas tygbindemönster från sleepingbaby.net. Nästan inget tygspill med det här tyg utlägget, helt otroligt!

Köpa

Tygbindor finns ofta att köpa på nätbutiker som säljer tygblöjor.

An Important Headline